top of page

Sinds mijn vroege jeugd begon ik al met zingen. Het ging vanzelf, ik zong alle liedjes van de radio mee.

 

Het lag dan ook eigenlijk bijna voor de hand dat ik op de Havo, samen met een paar klasgenoten, een bandje oprichtte: Cooler than Jesus. Al snel schreven we onze eigen nummers en na enkele jaren repeteren en optreden wonnen we de Limburgse Popwedstijd Nu of Nooit. Daardoor mochten we in 1997 Pinkpop openen.

 

Tijdens die periode studeerde ik ook al een jaar Zang lichte muziek aan het conservatorium in Hilversum. Later koos ik voor het conservatorium in Maastricht, waar ik uiteindelijk in 2000 mijn diploma behaalde.

 

Tussendoor zong ik nog in een aantal bands, waarmee we altijd eigen nummers schreven. Met Supergroover lukte het zelfs opnieuw om Nu of Nooit te winnen en andermaal Pinkpop te mogen openen.

 

Sinds een paar jaar zing ik nu bij de band Matiz (www.wereldmuziekmatiz.com) waarmee we meestal akoestisch spelen, in allerlei talen en stijlen. Een hele uitdaging voor mij, maar heel erg leuk om te doen.

Kortom, ik hou van heel veel soorten muziek. Van jazz en rock tot pop- en wereldmuziek. Maar ook van dance en een vleugje klassiek. Zangers, zangeressen, muzikanten en bands waar ik veel naar luister of geluisterd heb zijn bijvoorbeeld: Elvis Presley, Chet Baker, The Rolling Stones, Kate Bush, Led Zeppelin, P.J. Harvey, Jeff Buckley, Tinariwen, Barbra Streisand, Frank Zappa, Roni Size, Björk, Michael Jackson, Motorpsycho, Nina Hagen, Prince, David Bowie, Sarah Vaughan, The Police, Janis Joplin, Queens of the Stone Age, Jimi Hendrikx, Kamasi Washington, My Baby, Amy Winehouse en nog veel, véél meer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZANGERES

 

ZANGERES

bottom of page